Dorty od Mishky


Recept na Sacher

1. 7. 2016 0

Ingredience:

korpus:

210 g másla

165 g moučkového cukru

1 vanilkový lusk

9 vajec

195 g 70% čokolády

210 g hladké mouky

165 g krystalového cukru

 

Postup:

Upečení korpusu:

Při pokojové teplotě vyšlehám změklé máslo s moučkovým cukrem a dužninou z vanilkového lusku.

Oddělím žloutky a bílky.

Ve vodní lázni rozpustím čokoládu.

Do vyšlehaného másla s cukrem postupně zašlehám žloutky. Vmíchám mouku a rozpuštěnou čokoládu.

Bílky vyšlehám se špetkou soli. Poté do bílků přidám krystalový cukr a vyšlehám tuhý sníh.

Sníh do čokohmoty vmíchám nadvakrát.

Těsto přendám do dortové formy, kterou jsem si vymazala tukem a vysypala strouhankou.

Peču na 180 °C (horní a spodní ohřev) 50 minut.

Upečení korpusu testuji špejlí.

 

 

Sestavení dortu:

Vychladlý korpus prokrojím v polovině a promažu meruňkovou marmeládou.

Korpus sestavím, omažu marmeládou a nechám ztuhnout v lednici.

Sacher promazaný a omazaný marmeládou.
Sacher promazaný a omazaný marmeládou.

 

Finální úprava dortu:

Místo klasické polevy na Sacher (cukrový rozvar s čokoládou) používám čokoládovou ganache, je jemnější a méně sladká.

Svařím šlehačku. Odstavím z ohně a přidám nalámanou čokoládu tak, aby šlehačka úplně pokryla čokoládu.

Pár minut počkám, než čokoláda změkne.

Pomocí metličky směs rozmíchám dohladka.

Ganache nechám mírně zatuhnout a poleji s ní dort.

Dort politý čokoládovou ganache.
Dort politý čokoládovou ganache.

 

Pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej dál. Budu moc ráda. Děkuji.

Save



Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..