Dorty od Mishky


Recept na pikantní pevný krém

10. 2. 2008 0

Ingredience:

300 ml šťávy z kompotu

1 vanilkový pudink

120 g cukru moučka

250 g másla

1 lžíce rozpuštěného 100% tuku

 

Postup:

Podle druhu šťávy dostanu danou příchuť krému – broskvový, meruňkový, jahodový… Šťávu jsem vyráběla i rozmixováním malin s vodou.

Do části šťávy rozmíchám pudink. Zbytek šťávy přivedu k varu a zavařím do ní šťávu s pudinkem.

Pokud chci krém čokoládový, přidám do horkého uvařeného pudinku tabulku 60% čokolády.

Pudink ihned po uvaření přikryji potravinovou fólií, aby neudělal škraloup.

Vyšlehám máslo s cukrem.

Po částech přidávám vychladlý pudink přesátý přes sítko. Tímto postupem pudinkový krém neudělá hrudky.

Do krému nakonec přidám rozpuštěný 100% tuk. Krém je pak více nadýchaný.

 

Pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej dál. Budu moc ráda. Děkuji.



Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..