Recept na Sacher
1. 7. 2016 0
Ingredience:
korpus:
210 g másla
165 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk
9 vajec
195 g 70% čokolády
210 g hladké mouky
165 g krystalového cukru
Postup:
Upečení korpusu:
Při pokojové teplotě vyšlehám změklé máslo s moučkovým cukrem a dužninou z vanilkového lusku.
Oddělím žloutky a bílky.
Ve vodní lázni rozpustím čokoládu.
Do vyšlehaného másla s cukrem postupně zašlehám žloutky. Vmíchám mouku a rozpuštěnou čokoládu.
Bílky vyšlehám se špetkou soli. Poté do bílků přidám krystalový cukr a vyšlehám tuhý sníh.
Sníh do čokohmoty vmíchám nadvakrát.
Těsto přendám do dortové formy, kterou jsem si vymazala tukem a vysypala strouhankou.
Peču na 180 °C (horní a spodní ohřev) 50 minut.
Upečení korpusu testuji špejlí.
Sestavení dortu:
Vychladlý korpus prokrojím v polovině a promažu meruňkovou marmeládou.
Korpus sestavím, omažu marmeládou a nechám ztuhnout v lednici.
Finální úprava dortu:
Místo klasické polevy na Sacher (cukrový rozvar s čokoládou) používám čokoládovou ganache, je jemnější a méně sladká.
Svařím šlehačku. Odstavím z ohně a přidám nalámanou čokoládu tak, aby šlehačka úplně pokryla čokoládu.
Pár minut počkám, než čokoláda změkne.
Pomocí metličky směs rozmíchám dohladka.
Ganache nechám mírně zatuhnout a poleji s ní dort.
Pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej dál. Budu moc ráda. Děkuji.