Tvarohový nepečený dort
3. 4. 2010 0
Ingredience:
0,5 kg polotučného tvarohu
250 g jogurtu
1x želatina na ztužení krémů (Dr. Oetker)
4 lžíce moučkového cukru
200 ml šťávy z kompotu
kompotované či čerstvé ovoce
Postup:
Kompot scedím a odměřím 200 ml šťávy. Pokud je šťávy méně, doliji vodou. Pokud dort připravuji z čerstvého ovoce, část jej rozmixuji a doplním 150 ml vody.
Do ovocné šťávy rozmíchám želatinu a nechám 10 minut bobtnat.
Mezitím si smíchám tvaroh, jogurt a cukr. Množství cukru upravuji dle zvoleného ovoce a jeho množství.
Nabobtnanou želatinu zahřeji ve vodní lázni, aby se rozpustila. Stačí do hrnce nalít vařící vodu z rychlovarné konvice, postavit misku s želatinou a chvilku počkat. Není třeba dávat na sporák.
Do rozpuštěné želatiny zamíchám 2 vrchovaté lžíce tvarohové směsi. Želatinu vliji do tvarohové směsi a pečlivě promíchám. Přidám ovoce a naliji do připravené dortové formy.
Tvarohový dort je třeba zchladit v lednici minimálně 2 hodiny.
Varianty:
Tvarohový dort lze kombinovat s dortovým korpusem. Korpus prořežu na třetiny. Na dno dortové formy položím korpus. Poté střídám vrstvu tvarohového dortu a korpusu. Končím tvarohovou směsí.
Místo korpusu lze použít piškoty, které vyskládám po celém patře dortu.
Základem je 0,75 kg mléčné hmoty. V receptu lze zkombinovat tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu, šlehačku, cokoli co najdete doma. Kombinace tvarohu a jogurtu u nás doma chutná nejvíce. Není tak mastná jako při použití smetany.
Pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej dál. Budu moc ráda. Děkuji.