Dorty od Mishky


Tvarohový nepečený dort

3. 4. 2010 0

Ingredience:

0,5 kg polotučného tvarohu

250 g jogurtu

1x želatina na ztužení krémů (Dr. Oetker)

4 lžíce moučkového cukru

200 ml šťávy z kompotu

kompotované či čerstvé ovoce

 

Postup:

Kompot scedím a odměřím 200 ml šťávy. Pokud je šťávy méně, doliji vodou. Pokud dort připravuji z čerstvého ovoce, část jej rozmixuji a doplním 150 ml vody.

Do ovocné šťávy rozmíchám želatinu a nechám 10 minut bobtnat.

Mezitím si smíchám tvaroh, jogurt a cukr. Množství cukru upravuji dle zvoleného ovoce a jeho množství.

Nabobtnanou želatinu zahřeji ve vodní lázni, aby se rozpustila. Stačí do hrnce nalít vařící vodu z rychlovarné konvice, postavit misku s želatinou a chvilku počkat. Není třeba dávat na sporák.

Do rozpuštěné želatiny zamíchám 2 vrchovaté lžíce tvarohové směsi. Želatinu vliji do tvarohové směsi a pečlivě promíchám. Přidám ovoce a naliji do připravené dortové formy.

Tvarohový dort je třeba zchladit v lednici minimálně 2 hodiny.

 

Varianty:

Tvarohový dort lze kombinovat s dortovým korpusem. Korpus prořežu na třetiny. Na dno dortové formy položím korpus. Poté střídám vrstvu tvarohového dortu a korpusu. Končím  tvarohovou směsí.

Místo korpusu lze použít piškoty, které vyskládám po celém patře dortu.

Základem je 0,75 kg mléčné hmoty. V receptu lze zkombinovat tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu, šlehačku, cokoli co najdete doma. Kombinace tvarohu a jogurtu u nás doma chutná nejvíce. Není tak mastná jako při použití smetany.

 

Pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej dál. Budu moc ráda. Děkuji.



Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..