Recept na ořechový korpus
16. 4. 2008 0
Ingredience:
4 vejce
20 dkg cukru krystal
15 dkg polohrubé mouky
15 dkg mletých ořechů
12 lžic horké vody
1 prášek do pečiva
špetka soli
Postup:
Oddělím žloutky a bílky.
Mouky i cukr rozdělím na poloviny.
Do poloviny mouky pečlivě zamíchám prášek do pečiva.
První polovinu cukru přidám ke žloutkům. Žloutky s cukrem vyšlehám do pěny, přidám horkou vodu a šlehám tak dlouho, dokud hmota nezesvětlá. Přisypu ořechy, polovinu mouky (bez prášku do pečiva) a krátce zamíchám.
Vyšlehám bílky se špetkou soli, poté přidám druhou polovinu cukru a vyšlehám do tuha.
Do žloutkové směsi metličkou opatrně zamíchám polovinu sněhu. Přidám druhou polovinu mouky s práškem do pečiva, kterou pečlivě, ale opatrně zamíchám do těsta. Nakonec zamíchám zbytek sněhu.
Těsto přendám do dortové formy, kterou jsem si vymazala tukem a vysypala strouhankou.
Peču na 170 °C (horní a spodní ohřev) 50 minut.
Upečení korpusu testuji špejlí.
Pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej dál. Budu moc ráda. Děkuji.