Dorty od Mishky


Recept na cheesecake

10. 10. 2016 0

Ingredience:

korpus:

60 g másla

50 g moučkového cukru

1 žloutek

špetka soli

125 g hladké mouky

lžíce studené vody

náplň:

250 g mascarpone

250 g tvarohu ve vaničce

1x zakysaná smetana

2 vejce

175 g moučkového cukru

 

Postup:

příprava korpusu:

Na dno formy dám pečící papír.

Suroviny na korpus rychle promíchám, nechám vychladnout (lépe se s těstem pak pracuje).

Z chlazeného těsta vyválím kruh a dám do dortové formy. Několikráte propíchnu vidličkou.

Nechám 8 minut zapéct na 180 °C.

příprava náplně:

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, aby se dobře spojily.

Smíchám mascarpone s tvarohem, zakysanou smetanou a cukrem.

Postupně vmíchám vejce, jedno po druhém.

Vše opatrně vymíchám v hladkou hmotu. Nešlehám! Do náplně by se mi dostaly bublinky, které tam nechci.

dopečení:

Hotový krém dám na předpečený korpus.

Formou před vložením do trouby bouchnu o stůl, aby mi z náplně utekly bublinky.

Na dno trouby dám kastrůlek s vodou, aby cheesecake nebyl po upečení vysušený.

Peču 40 minut na 150 °C.

Cheesecake nepeču dozlatova.

Hotový dort poznám tak, že s formou trochu pohnu. Cheesecake by se měl rovnoměrně klepat jako rosol. Prostředek ale nemůže zůstat vyloženě tekutý.

Pokud by byl cheesecake zcela pevný, bude přepečený! Pravděpodobně vysušený a může i praskat.

Upečený cheesecake nechám pomalu chladnout ve vypnuté otevřené troubě (cheesecake nemá rád rychlé teplotní změny).

Z vychladlé trouby cheesecake přendám do lednice, kde jej chladím ideálně přes noc.

Z formy dort vyndávám až po vychlazení v lednici.



Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..