Recept na pikantní pevný krém
10. 2. 2008 0
Ingredience:
300 ml šťávy z kompotu
1 vanilkový pudink
120 g cukru moučka
250 g másla
1 lžíce rozpuštěného 100% tuku
Postup:
Podle druhu šťávy dostanu danou příchuť krému – broskvový, meruňkový, jahodový… Šťávu jsem vyráběla i rozmixováním malin s vodou.
Do části šťávy rozmíchám pudink. Zbytek šťávy přivedu k varu a zavařím do ní šťávu s pudinkem.
Pokud chci krém čokoládový, přidám do horkého uvařeného pudinku tabulku 60% čokolády.
Pudink ihned po uvaření přikryji potravinovou fólií, aby neudělal škraloup.
Vyšlehám máslo s cukrem.
Po částech přidávám vychladlý pudink přesátý přes sítko. Tímto postupem pudinkový krém neudělá hrudky.
Do krému nakonec přidám rozpuštěný 100% tuk. Krém je pak více nadýchaný.
Pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej dál. Budu moc ráda. Děkuji.